《==== KLIK 2X TUTUP PAPARAN INI Button Close

AWAS JANGAN MAKAN LAGI 6 MAKANAN INI TERDAPAT 6000 CACING DI DALAM MAKANAN INI TOLONG SHARE AGAR LEBIH BANYAK YANG TAHU TAPI MAKANAN NO 2 INI RAMAI YANG GEMAR.

loading...



##Seorang anak wanita (Xiao Yan) sepanjang 6 bln. ini kerap alami sakit kepala, lantaran tdk tahan pada akhirnya gadis ini memeriksakan diri ke dokter, sesudah di check ternyata ada seekor cacing putih tengah berenang di otaknya! Berdasar pada pengamatan, mungkin saja Xiao Yan makan sayur mentah atau daging mentah yang ada cacingnya, telur cacing
masuk dari saluran pencernaan ke jaringan otak lewat darah kita.



##Dokter mengingatkan : Jangan sampai konsumsi makanan mentah, sayur serta daging mesti dimasak hingga matang dahulu baru boleh dikonsumsi. ##Bila cacing itu termakan oleh kita, itu bakal menembus dinding pencernaan, lewat saluran darah mencari tempat tinggal yang nyaman.

Sebagian makanan berikut ini merupakan makanan yg tidak bisa dikonsumsi dalam kondisi mentah, mereka kaya parasit, apabila makan tak baik untuk badan :

1. Siput
2. Udang karang
3. Ikan air tawar mentah
4. Steak yang dimasak rare
5. Daging domba
6. Keong

Perhatikan makanan di atas ya, jangan sampai kalian kemakan cacing!
Tolong bantu share ke teman teman,saudara,keluarga agar mereka tahu tentang informasi ini,semoga jadi amal ibadah buat kita semua,amiin



MANAKALA KISAH INI PULA

Maut Kena Kanser Usus Akibat Amal Memakan Makanan Sisa Yang Dipanaskan

Seorang wanita mengidap kanser usus atau lambung akibat terlalu sering makan makanan sisa kemarin. Berat badannya dari 60 kg turun menjadi 28 kg dalam 1 tahun. Akhirnya meninggal. Karena itulah anak gadisnya yang berusia 19 tahun dengan sangat serius mengongsikan perkara tersebut untuk memperingati semua orang supaya tidak melakukan hal yang sama lagi.

Dalam Kongsian tersebut dia berkata :

“Setiap kali kamu memanaskan sayur lauk sisa kemarin, itu akan menyebabkan nitrite bertambah. Nitrite yang terkandung di dalam makanan jika dimakan dalam jangka waktu yang lama, akan
menjadikan itu sebagai racun dan menyebabkan kanser.

Semoga setiap keluarga tahu akan hal ini, jangan lagi makan makanan sisa yang di panaskan. Dalam keadaan sekarang, makanan sisa sering dianggap remeh dan masih di amalkan oleh setiap keluarga terutama keluarga golongan sederhana. Mama saya mengindap kanser lambung, kemoterapi juga sudah dijalankan 8 kali dan mengikuti program pemulihan, namun karena terlalu ganas kanser yang ada dalam tubuhnya membuat beliau meninggal.katanya”
Dari apa yang di kongsikan oleh wanita tersebut memang benar Dalam segi Pemakanan sihat memang ada tertulis makanan sisa yang di panaskan akan mengahasilkan racun dan membuat usus akan sakit.




Contoh beberapa makanan yang terdedah dalam perkara tersebut adalah,cendawan,saledri,sayur bayam,telor,ayam,kentang,ini adalah antara yang paling terdedah,sayur lain juga sama namun sayur yang di tulis mempunyai risiko yang lebih tinggi.

Pandangan Pakar Perubatan Gastroenterologi, Fakulti Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof. Madya Dr. Aminuddin Ahmad.

Amalan pemakanan yang sihat penting dalam menentukan tahap kesihatan seseorang.bagi kebanyakan penyakit tentu amalan pemakanan mempunyai kaitan rapat dengan penyakit yang di hadapi.

kemungkinan sejenis bahan kimia yang dikenali sebagai N-nitrosa (NNitrosa compound) yang terhasil daripada makanan yang mengandungi nitrat yang diubah (selepas di panaskan) menjadi nitrit mungkin boleh menyebabkan kanser usus berlaku.

pesakit kanser usus atau lambung akan mengalami:
* Pendarahan
* Muntah darah
* Berak darah
* Tersumbat kawasan perut
* Kebocoran perut
* Anemia (kurang darah)
* Kurang berat badan (jadi kurus)
* Selepas pembedahan
* Bahagian perut yang telah dibuang mengakibatkan cirit-birit kerana kurang
penghadaman makanan
* Kurangnya zat makanan

Makan ikut cara islam


Makan ikut cara islam jika ingin selamat, cara rasylulullah makan, letakan secubit garam didalam mulut kemam kemudian makan, makan buah sebelum makan nasi, jilat kesemua jari sebab ada enzim, jangan masukan garam jika makanan masih mendidih atau tersangat panas, masukan garam setelah makanan sejuk atau suam, garam boleh mnjadi racun jika dimasak atau dimasukan ketika air masih sangat panas.


from Srikandi http://ift.tt/2et3b2X
loading...